daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Денес    
ден: 34
ноќ: 14
Утре    
ден: 31
ноќ: 13
Задутре    
ден: 32
ноќ: 13
Кина 
Site Meter
  Година: 1   Број:279   Вторник   6/12/2001
  Македонија
Пребарувач
Во соработка со Најди!

Терористите во Матејче ја запалија црквата и македонските куќи

Терористите вчера ја запалија црквата и македонските куќи во селото Матејче, изјави портпаролот на Министерството за одбрана на Република Македонија, Ѓорѓи Трендафилов. Тој рече дека албанските терористи палеле во текот на вчерашниот ден додека траеше прекинот на дејствата на македонските безбедносни сили за неутрализирање на терористичките групи во кумановско - липковскиот регион, а со цел да се спроведе хуманитарната мисија на Меѓународниот комитет на црвениот крст и другите хуманитарни организации.
Црквата во Матејче е еден од најзначјните културноисториски споменици од овој регион, а откако терористите го запоседнаа селото во неа беше сместен штабот на командата на ОНА.

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор