daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Денес    
ден: 4
ноќ: 0
Утре    
ден: 5
ноќ: -4
Задутре    
ден: 6
ноќ: -5
Кина 
Site Meter
  Година: 4   Број:1005   Понеделник   11/10/2003
  Култура
Пребарувач
Во соработка со Најди!

ПРОМОЦИЈА НА "НЕЗАВРШЕН МИР"
Книга за војната на Јадранка Костова

"Незавршен мир", документарната серија која како автор ја потпиша новинарот Јадранка Костова, а ја емитуваше "Канал 5" телевизијата од пред некој ден е преточена и во книга. Во издание на "Бата прес" оваа документаристичка проза, според зборовите на нејзиниот промотор д-р. Јован Донев, директор на институтот "Евро Балкан" е веројатно единственото четиво во кое можат да се најдат јасни и прецизни хронолошки податоци за војната во Македонија од 2001 - та година, кои од друга страна авторот ги обработува аналитички, а што како штпо рече беше занемарено во држава која претендира да биде сериозна. Книгата на читателот му го нуди автентичниот материјал од 4 епизодната серија, но е надополнета и со посебна хронологија на настаните, со фотографии, со списоците на загинатите и со неколку текстови објавени во странскиот печат.
(Д.С.)

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор