daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Македонија
Пребарувач
Во соработка со Најди!

61,8 денари за евро

Во менувачниците скокна цената на еврото. Изминативе неколку дена едно евро се продаваше за 61,8 денари, а менувачниците го откупуваа за 61,5 денари.
"Напната е состојбата, има зголемена побарувачка на евра. С# повеќе граѓани бараат да ги заменат денарите за евра. Редовно се случува недостиг на евра, па не продаваме поголеми суми", велат во една менувачница.
Ваква е состојбата во скопските, но и во менувачниците во другите градови во Македонија. (А.С.)

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор