daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Култура
Пребарувач
Во соработка со Најди!

Ѓорѓи Јолевски со специјална награда во Русија

Специјалната награда за разновидност во начинот, пристапот и формата при создавањето на монодрамата како театарска уметност ја доби актерот Ѓорѓи Јолевски, изведувајќи ја монодрамата "Е.Е.Г. Електроенцефалограм" на штотуку завршениот интернационален биенален фестивал на монодрама "Монокл" во Санкт Петербург.
Како што информираат од културниот центар "Квартет", актерот Јолевски, со Sвезда Ангеловска, премиерно ја извеле претставата "Една приказна од Македонија", според Ванчо Николески, како дел од меѓународниот проект "Приказни од светот".

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор