daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Култура
Пребарувач
Во соработка со Најди!

МОТ во мрежа од 40 театри и фестивали од светот

Во Македонската академија на науките и уметностите вчера се одржа првиот состанок од основачкото собрание на новата светска театарска мрежа ИнтерАкт. На Собранието, кое завршува утре, учествуваат директори на театри и на фестивали од САД, Чешка, Полска, Бугарија, од Турција, Англија, Литванија, Косово, Франција, Црна Гора, Литванија, од Италија, Албанија, Кореја, Грузија, Словенија, Романија, Хрватска и од Македонија, а вкупниот број на театри и фестивали кои се дел од мрежата е 40.
Носител и лидер на идејата е фестивалот Млад отворен театар, и во наредните четири години канцеларијата на ИнтерАкт ќе биде во Скопје, а МОТ ќе ја извршува функцијата генерален секретар.

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор