daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Култура
Пребарувач
Во соработка со Најди!

ВЕЧЕРВА ВО МАЛА СТАНИЦА
Изложба на Адолф Борн, познат чешки илустратор за деца
Покрај илустрациите, на изложбата ќе бидат прикажувани и цртани филмови на кои работел еден од најомилените чешки ликовни уметници

Во Мала станица, вечерва во 20 часот ќе се отвори изложбата "Патувањата на Адолф Борн низ просторот и времето", организирана од чешката амбасада и од Министерството за култура, во чест на на претседателството на Чешка со Европската унија.
Како што информираат од Мала станица, Борн е еден од најпознатите чешки илустратори за деца и за млади, но, исто така, и сликар, графичар, карикатурист, автор на поштенски марки, сценарист, режисер, аниматор и сценограф. Има илустрирано 380 книги и поставено над 150 изложби во Чешка и во странство.
(Б.Н.)

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор