daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Калеидоскоп
Пребарувач
Во соработка со Најди!

Њујорк може да потоне за сто години

ЊУЈОРК - Њујорк може да потоне во следните сто години поради зголемувањето на нивото на Атлантскиот океан, што е предизвикано од топењето на мразовите на Гренланд и на Антарктикот, предупредуваат научици од Универзитетот во американската сојузна држава Флорида.
Крајбрежната линија на Менхетен, нагласуваат научниците, на некои места се наоѓа на само 1,5 метри надморска височина, со што се зголемува опасноста од разурнувања, предизвикани од бури и урагани.
Научниците предупредуваат дека нивото на океанот кај Њујорк може да се зголеми за 51 сантиметар во 2100 година, при што опасноста од поплави ќе се зголеми не само за Њујорк, но и за Вашингтон и Бостон.

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор