daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Калеидоскоп
Пребарувач
Во соработка со Најди!

Куче скитник си купува храна

УКРАИНА - Кучето скитник од украинскиот град Харков било постојан клиент на една продавница каде со месеци доаѓал по парче леб што вработените повремено му ја давале. Еден ден, некој купувач на шега му дал банкнота и кучето грабнувајќи ги парите веднаш истрчало во блискиот супермаркет каде добило неколку парчиња салама во замена за парите.
Од тогаш клиентите редовно на кучето му даваат пари само за да видат како купува. Тоа, во меѓувреме се извештило, па секојдневно бира меѓу салами, колбаси и пилешки батачиња, пишуваат украинските весници. Кучето станало не само атракција, туку и првокласен клиент, тоа во супермаркетот секојдневно троши меѓу едно и три евра.

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор