daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Кина 
Site Meter
  Година: 9   Број:2625   Вторник   3/17/2009
  Спорт
Пребарувач
Во соработка со Најди!

ШАХ - ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВО ЦРНА ГОРА
Трет последователен пораз за нашите

ВМ Звонко Станојоски и Роберт Велески продолжија да тонат кон дното на табелата на Европското првенство во шах во Будва, Црна Гора (5-19 март), откако ги забележаа третите последователни порази, овој пат во рамките на 9. коло. Станојоски загуби од Германецот ИМ Игор Соломуновиќ со бели фигури и падна на 232. позиција, со истите 3,5 поени што ги влече веќе три кола. Истата судбина го снајде и Велески, кој, пак, капитулираше против Србинот Ненад Паниќ со црни фигури и сега се наоѓа на 258. место со три поени.

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор