daily news paper Vest
Насловна 
Македонија 
Црна Хроника 
Свет 
Скопје 
Култура 
Ревија 
Калеидоскоп 
Живот 
Фељтон 
Прилог 
Пошта 
Хумор 
Спорт 
ФОТО 
Време 
Денес    
ден: 39
ноќ: 16
Утре    
ден: 21
ноќ: 9
Задутре    
ден: 27
ноќ: 7
Кина 
Site Meter
  Година: 2   Број:328   Сабота   8/11/2001
  Македонија
Пребарувач
Во соработка со Најди!

Нападнати пунктови на полицијата и на АРМ кај Радуша и Чашка

Во четвртокот, во вечерните часови, албанските терористи во три наврати во текот на ноќта жестоко ги нападнале пунктовите на македонските безбедносни сили кај Радуша, при што еден припадник на АРМ бил повреден.
Првиот напад бил во 20 чаот и 15 минути кога терористите го нападнале полицискиот пункт во селото Радуша. Во истото време биле нападнати и позициите на АРМ кај месноста Чашка. Во нападот, од шрапнели бил повреден еден војник кој се здобил со повреди во колкот и во раката. Терористите ги нападнале безбедносните сили со минофрлачи од позициите во селата Кривеник и Горанци кои се наоѓаат на косовска територија и македонските села Кобиља Глава и Чештева. Нападот бил одбиен, а престрелките траеле до 21 часот и 30 минути. Неколку часа подоцна, односно околу 1 часот и 30 минути по полноќ албанските терористи повторно нападнале, но сега, освен со минофрлачи, терористите гаѓале и со светлечки куршуми. Престрелките траеле до 2 часот. Еден час подоцна, во реонот на Радуша почнале најжестоките напади кои траеле до 8 часот изутрината. Повредени војници и полицајци нема.

© ВЕСТ 2001
Секое користење на информации и фотографии од сајтот,
без дозвола на Редакција ВЕСТ е забрането
sloboden dneven vesnik Vest
Рекламен
простор